BOMBARDEMENT ’44 2023

Messingh

BOMBARDEMENT ’44 2023

Elk jaar wordt in Nijmegen óók op begraafplaats Daalseweg het bombardement van 22 februari 1944 herdacht. Er liggen hier nl. nogal wat slachtoffers van dat bombardement begraven.
Voor het zevende “achtereenvolgende”  jaar (d.w.z. in 2021 één keer niet vanwege corona) verzorgt duo MESSINGH hierbij de live muziek.
Na afloop is er altijd koffie en een kom soep in het nabij gelegen Lutherse kerkje aan de Daalseweg.

Wij spelen als altijd een wat vlottere melodie om de mensen uit te nodigen naderbij te komen en ná het klokkenluiden en verhaal over slachtoffers een stemmig stuk en na dankwoordje van Wim Reijnders als afsluiting zeer waarschijnlijk weer het toepasselijke, welbekende “We’ll meet again”.
_ _ _ _ _ _ _

Op 24 sept. 2022 was de vorige keer dat we hier spelen mochten … Er werden toen ceremonieel enkele houten kruizen teruggeplaatst.

In 2020 speelden we er  ook met een extraatje … Het jaar ervoor (2019) helaas allles niet op tijd klaar voor de 75-jarige herdenking, dus in 2020 alsnog:
Om 15.30 uur de onthulling van het monument waarop alle namen staan van alle in de oorlog omgekomen en hier begraven Nijmegenaren.
Ook hierbij speelde MESSINGH twee gepaste stukjes muziek. Het werden symbolisch het “GSM-walsje” van Helma (7 jaar geleden voor haar -intussen recent- overleden moeder geschreven) en “Voor Vik Valentijn”, opgedragen aan Ben’s eerste kleinzoon, geboren 14 december 2019.
Hieronder een foto van Nieuws uit Nijmegen; we spelen dan het GSM-walsje net voor de onthulling.