BOMBARDEMENT ’44 2024

Messingh

BOMBARDEMENT ’44 2024

Elk jaar wordt in Nijmegen óók op begraafplaats Daalseweg het bombardement van 22 februari 1944 herdacht. Er liggen hier nl. nogal wat slachtoffers van dat bombardement begraven.
Voor het achtste “achtereenvolgende” jaar (d.w.z. in 2021 één keer niet vanwege corona) verzorgt duo MESSINGH hierbij de live muziek.
Na afloop is er altijd een nazit met koffie en een kom soep in het nabij gelegen Lutherse kerkje aan de Daalseweg.

Wij spelen als altijd een wat vlottere melodie om de mensen uit te nodigen naderbij te komen en ná het klokkenluiden en verhaal over slachtoffers een stemmig stuk en na dankwoordje van Wim Reijnders als afsluiting zeer waarschijnlijk weer het toepasselijke, welbekende “We’ll meet again”.
_ _ _ _ _ _ _

Op 24 sept. 2022 speelden we ook een keer hier … Er werden toen ceremonieel enkele houten kruizen teruggeplaatst.

In 2020 speelden we er ook met een extraatje … Het jaar ervoor (2019) was helaas alles niet op tijd klaar voor de 75-jarige herdenking, dus in 2020 alsnog:
Om 15.30 uur de onthulling van het monument waarop alle namen staan van alle in de oorlog omgekomen en hier begraven Nijmegenaren.
Ook hierbij speelde MESSINGH twee gepaste stukjes muziek. Het werden symbolisch het “GSM-walsje” van Helma (8 jaar geleden voor haar -intussen alweer 4 jaar geledn- overleden moeder geschreven) en “Voor Vik Valentijn”, opgedragen aan Ben’s eerste kleinzoon, geboren 14 december 2019.
Hieronder een foto van Nieuws uit Nijmegen; we spelen daar het GSM-walsje net voor de onthulling.