HOSPICE DECEMBER 2023

Messingh

HOSPICE DECEMBER 2023

Al zo’n twaalf jaar lang verzorgt Ben bij Hospice Bethlehem in Nijmegen de muziek bij de herdenkingsdiensten. Deze worden gehouden voor de nabestaanden van de recent in het hospice overleden gasten. Sinds elf jaar heeft ook Helma daar een vaste plek in. De diensten worden tegenwoordig zes keer per jaar gehouden in de kapel van het hospice.

De diensten hebben altijd een thema waar teksten en muziek op inhaken. Deze keer is dat weer “CIRKEL”  *  MESSINGH speelt de eigen instrumentale stukken “Maslino stara” [Ben Dirks} en “Kinderverdriet” [Helma Mollenkamp]  *  Ben improviseert gitaar bij het kaarsen-ritueel en zingt “Cirkels” bekend van Herman van Veen in een aangepaste versie en het afsluitende lied “Turn, turn” van Pete Seeger (vooral bekend van The Byrds)  *  Het zijn voor ons nog altijd zéér speciale optredens, die heel veel voldoening geven. Mogelijk zingt Ben ook, begeleid door Helma een eigen arrangement van het nummer “Mooi” van Marco Borsato.

Deze bijeenkomsten hebben altijd een besloten karakter.


[ foto: Ben tijdens de Kerst(!)viering buiten in 2022. Ook hier deen we iets met begrip “CIRKEL” zoals u hier kunt zien ]