REPERTOIRE & WERKWIJZE

Messingh

REPERTOIRE & WERKWIJZE

MESSINGH brengt vooral veel eigen (instrumentale) nummers. Daarnaast een aantal fraai gearrangeerde covers van bijv. Leonard Cohen, Cheb Khaled, Bee Gees of Deep Purple. Kleine akoestische juweeltjes zijn dat altijd. Melancholie met hier en daar een verrassend vrolijke noot! Helma & Ben zetten bij hun luisterconcerten altijd een intieme sfeer neer, waarbij de interactie met het publiek bijzonder is.

In de aankondigingen en m.n. de muziek zelf nemen zij u mee in hun wereld zoals die weerklinkt in titels als “Het Turkse koffiekannetje”, “Maslino stara”, “Kinderverdriet”, “Soirée am Steintisch”, “Hollaendsk Ballade”, “Adje petatje”, “Takk til Ingunn” e.v.a.

Regelmatig krijgen wij te horen dat wij eigenlijk mooie filmmuziekjes maken.

De sound is tamelijk folky, hoewel veel van de covers uit de pophoek komen. Door de jaren hebben wij een zeer eigen geluid ontwikkeld, waarin met name de combinatie mandola met trekharmonica opvalt.

Ben is troubadour & liedjesmaker van beroep. Er is dus ook veel repertoire wat niet per se bedoeld is voor luisterconcerten maar zeer geschikt ook voor (bijv.!) ouderen. Steeds maken wij een keuze die bij de situatie past. Het brede repertoire omvat popsongs uit o.a. de sixties, enkele klassiekers uit de popmuziek, maar net zo goed een paar ouderwetse kinderliedjes, een paar Franse chansons, een Duitse tango, een Kroatisch lied en een paar eigen liederen van Ben. Ook enkele Ierse nummers staan op het repertoire. En natuurlijk die steeds groeiende reeks eigen instrumentale nummers, zoals “Uit de schaduw”, het meest recente nummer, een “wals in vijf tijden” zoals de Belgen dat zo mooi zeggen  🙂 🙂

MESSINGH speelt altijd akoestisch, dicht op het publiek. De vaak geroemde interactie met dat publiek is een belangrijk aspect van MESSINGH LIVE!

 

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave