MESSINGH – DOORSLAANDE TONGEN OPEN PODIUM

Messingh

MESSINGH – DOORSLAANDE TONGEN OPEN PODIUM

  • Datum: 19-12-2020
  • Tijd: 19:00
  • Locatie: HET INTERNET
  • Entree: besloten

MESSINGH speelde één nummer op het Open Podium van Eduard Bekker als compensatie voor het wegvallen van (trekzak-)workhopweekend Doorslaande Tongen … dat werd Dooie Mus ….
Nu dan het vervolg in de vorm van een Kerst-editie.
Het liefst willen wij “O salich heylich Bethlehem” en “Hoe leit dit kindeke” doen. Naar mijn (Ben’s) idee de twee mooiste Nederlandse Kerstliederen. Het wordt echter te kort dag om deze nog helemaal goed naar onze maatstaf in te studeren. Vooral die eerste is wat complex qua maatsoort /timing en we hebben nog een stuk of wat eigen nummers liggen die ook dringend aandacht behoeven.

Het was vorige keer al een moeilijke keuze met al die nieuwe nummers die we hebben en zo graag willen laten horen … “Doen we een héél mooi ingetogen stuk of in dit geval liever kort maar krachtig om de virtuele toeschouwer niet te overvragen … ?” was toen de vraag.
Aangezien we de vorige keer een heel vlot ritmisch nummer hebben gekozen wordt het nu sowieso een stemmig nummer, wat dan ook wel in de kerstsfeer zal passen
Onze opties waren toen:
– Koviđenja
– Dooie Mus
– Mazurka du Laiton
– Mazurka Koronata
– Mechelen-Montmirail (ook een mazurka; niet te lang en zéér ingetogen; deze gaat het zéér waarschijnlijk worden)
– Vit. D (Turbo-lente)

Intussen (dinsdag 15 december) is het duidelijk dat wij in ieder geval ons arrangement van “Hoe leit dit kindeke” zullen spelen en mogelijk óók “Mechelen-Montmirail” en “Vitamine D (Turbo-lente)”